ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΩΡΕΑΣ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ

Ως εκπρόσωπος της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για την επίσημη παράδοση – παραλαβή του αξονικού τομογράφου, δωρεά της εταιρίας ΙΑΣΙΣ, η οποία έγινε αποδεκτή από το ΔΣ του ΓΝΚ με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στην 73/4-11-2015 συνεδρίαση.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Γεωργαλά προσωπικά, αλλά και την εταιρία ΙΑΣΙΣ γιατί αποδεικνύει στην πράξη την κοινωνική της εταιρική ευθύνη με την δωρεά του αξονικού τομογράφου, καθώς και για την δωρεάν 6άμηνη τεχνική υποστήριξη που θα παρέχει χωρίς καμία δέσμευση ή άλλη υποχρέωση εκ μέρους του Νοσοκομείου Καρδίτσας. 

Η «IASISTECHNOLOGIESI.K.E.» δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στην εμπορία και συντήρηση ιατρικών μηχανημάτων και είναι συνεργάτης του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Η καλή μας συνεργασία αλλά και η ευαισθησία με την οποία είδε μία πραγματική ανάγκη του Νοσοκομείου Καρδίτσας, το οποίο έμεινε χωρίς αξονικό περισσότερο από ένα χρόνο, έκανε την εταιρία να δωρίσει ένα μεταχειρισμένο συγκρότημα αξονικού τομογράφου κυριότητας της εταιρίας, σε πλήρη λειτουργία, με όλα τα αναγκαία εξαρτήματα και λογισμικό. Ο αξονικός τομογράφος είναι τύπου  GenegalElecticCT/e, εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο και λειτουργεί παρέχοντας διαγνωστικές εξετάσεις πολύ καλής ποιότητας, ενώ η καλή λειτουργία πιστοποιήθηκε από ακτινοφυσικό μετά από μετρήσεις και ο φάκελος με όλα τα έγγραφα υποβλήθηκε στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας «Δημόκριτος» για την έκδοση της σχετικής άδειας.  

Η δωρεά αυτή έλυσε το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και σταμάτησαν πλέον οι αναγκαστικές διακομιδές ασθενών στο Νοσοκομείο Τρικάλων, με μεγάλο κόστος πρώτα για τους ασθενείς και τις οικογένειες και μετά για τα δύο Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ με τις διακομιδές, το ΕΣΥ για συνολικό κόστος.

Η δωρεά αυτή έρχεται να καλύψει ένα κρίσιμο κενό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου που είναι σε εξέλιξη. Όπως γνωρίζετε το Νοσοκομείο Καρδίτσας ενέταξε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 την προμήθεια σύγχρονου αξονικού τομογράφου  16 τομών, κόστους 450.000 ευρώ, έργο το οποίο δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε διότι υπήρξαν μεταξύ των ανταγωνιστριών εταιριών δικαστικές προσφυγές, ενώ εκκρεμεί ακόμη μία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας έχει προτείνει το έργο για να συμπεριληφθεί στο νέο ΕΣΠΑ και ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια τελικά θα καρποφορήσει. Μέχρι τότε το νοσοκομείο οι ανάγκες του Νοσοκομείου θα καλυφθούν από τη δωρεά και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική. 

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το προσωπικό του διαγνωστικού συγκροτήματος του Νοσοκομείου Καρδίτσας, το οποίο παρότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, λόγω συνταξιοδοτήσεων, εντούτοις κατορθώνει και λειτουργεί αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, αντινολογικό εργαστήριο, υπερήχους, μαστογράφο και μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Με ενέργειες της διοίκησης του Νοσοκομείου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ προσπαθούμε να αποσπάσουμε προσωπικό από άλλες μονάδες υγείας, καθώς και να επισπευσθούν μετατάξεις που εκκρεμούν, έτσι ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα το Νοσοκομείο Καρδίτσας, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου. Τέλος, ευχαριστώ το φωτογραφείο «Φως και Γραφή» για την προσφορά υπηρεσιών προβολής της εκδήλωσης παράδοσης – παραλαβής του αξονικού.