Εκδηλώσεις Σεμινάρια

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  afisa 1

   

   

   

   

   

   

   

   

  ΠΡΟΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

  http://teamvenditti.it/?enikey=incontri-gratis-torino&fb3=02 « ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ »

  Ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος στα παιδιά είναι κριτικής σημασίας και έχει καταστεί πλέον προαπαιτούμενος για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Στόχος της προαθλητικής φυσικής αξιολόγησης είναι η προαγωγή της υγείας και η ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγωνισμάτων. Είναι γνωστό ότι η άσκηση προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία και σχετίζεται με μειωμένη θνησιμότητα και επίπτωση καρδιακών συμβαμάτων. Ωστόσο, σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καρδιακές εκδηλώσεις και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο σε άτομα με υποκείμενη καρδιακή νόσο, η οποία δεν είναι πάντα εύκολα αναγνωρίσιμη. Είναι προφανές , επομένως, ότι απαιτείται εξειδικευμένος και ενδελεχής παιδοκαρδιολογικός έλεγχος για τον πρώιμο εντοπισμό των ατόμων αυτών.
  Ο Κος Ζάχος Παναγιώτης , Επιμελητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Καρδίτσας, εξειδικευμένος Παιδοκαρδιολόγος, είναι ο πλέον κατάλληλος για τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων όσον αφορά στον προαθλητικό καρδιολογικό έλεγχο, με στόχο, από τη μία, τον περιορισμό του του αιφνιδίου θανάτου στην άθληση , κι από την άλλη, την αποφυγή πανικού, μιας και το φαινόμενο, αν και τραγικό, είναι σπάνιο.
  Κρίνεται, λοιπόν, επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων μας στη συζήτηση αυτή που θα γίνει στις 17 Απριλίου και ώρα 18: 30 στο ξενοδοχείο ¨ΚΙΕΡΙΟΝ ¨ με ομιλητή τον Κο Ζάχο Παναγιώτη.

  Written on Tuesday, 16 April 2024 00:00 in Εκδηλώσεις
 • Μέρες Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικών Συνδρόμων

  colmar rencontre sans inscription Μέρες Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικών Συνδρόμων

  Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής στην Υγεία σε συνεργασία με τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Γ.Ν. Καρδίτσας και Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Γ.Ν. Λάρισας

  Ξενοδοχείο Kazarma – Λίμνη Πλαστήρα 29/03/2019 – 31/03/2019

  Πρόγραμμα Συνεδρίου  εδώ

  Written on Wednesday, 27 March 2019 00:00 in Σεμινάρια
 • Διαπολιτισμική προσέγγιση μεταναστών και προσφύγων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας

  metanast rencontres gratuites olivet ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Σε μια εποχή πληθυσμιακών ανακατατάξεων και μετακινήσεων, η χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια έχει γίνει δέκτης μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων. Ο τόπος μας ως κοιτίδα πολιτισμού οφείλει να προσεγγίσει και να παρέχει φροντίδα με σεβασμό και διαπολιτισμική αντίληψη.
  Στο πλαίσιο αυτό η φετινή εκδήλωση για τα Καραϊσκάκεια είναι αφιερωμένη στον πρόσφυγα και το μετανάστη, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο:

  «Διαπολιτισμική προσέγγιση μεταναστών και προσφύγων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας»

  Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας στη διαπολιτισμική φροντίδα και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 21/6/2018 και ώρα 12.00 μμ στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

  Πρόγραμμα εκδήλωσης:

  Written on Tuesday, 19 June 2018 00:00 in Εκδηλώσεις Read more...
 • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  dialejiΣας ενημερώνουμε για την επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ρευματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καρδίτσας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 12.00- 14.00.
  
  Written on Thursday, 28 April 2016 00:00 in Εκδηλώσεις
 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

  Η Διοίκηση του Γ.Ν. Καρδίτσας σας ενημερώνει πως με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας (10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 8-10-2015.

  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Αναλυτικότερα συμμετείχαν οι εξής ομιλητές:

       Αναγνωστοπούλου Όλγα, Ψυχολόγος, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας: Διερεύνηση του επιπολασμού μείζονος καταθλιπτικής νόσου σε ασθενείς του νομού Καρδίτσας

       Μανιάτη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, Κέντρο Υγείας Παλαμά: Η πρόληψη της αυτοκτονίας ως προτεραιότητα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας

       Τρουβά Θεώνη Ιωάννα, Μαία, Κέντρο Υγείας Παλαμά: Επιλόχεια κατάθλιψη, πρόληψη και φροντίδα στην κύηση- λοχεία

       Γεωργίου   Αχιλλέας, Τ.Ε. Νοσηλευτής Ξενώνας « ΖΕΦΥΡΟΣ »: Οικονομική Κρίση & Ψυχική Υγεία

       Κούτρα Ρωμήνα , Εργοθεραπεύτρια Γ.Ν. Καρδιτσας: Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας σε ψυχωσικούς ασθενείς

  Written on Friday, 09 October 2015 00:00 in Σεμινάρια