Δελτία Τύπου

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  in Δελτία Τύπου
 • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

  paidiokardiologiko

   Για πρώτη φορά, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας από τον Οκτώβριο 2021 λειτουργεί Παιδοκαρδιολογικό Ιατρείο και Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Θεσσαλίας. Στο ανωτέρω ιατρείο πραγματοποιούνται:
   
   

  • Τακτικός παιδοκαρδιολογικός έλεγχος
  • Προαθλητικός έλεγχος παιδιών
  • Παρακολούθηση ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες (εκ γενετής καρδιοπάθειες)
  Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει τόσο τον παιδιατρικό πληθυσμό όσο και ενήλικες ασθενείς. Χάρη στην εξέλιξη των σύγχρονων απεικονιστικών τεχνικών και των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων περισσότεροι από το 90% των ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια επιβιώνει πλέον μέχρι την ενήλικο ζωή.
  Επομένως, είναι κριτικής σημασίας η τακτική παρακολούθηση αυτών των ασθενών, ιδιαίτερα από την μετάβασή τους από την παιδική στην ενήλικο ζωή.
  Το ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του Γ. Ν. Καρδίτσας συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια καταγραφή αυτών των περιστατικών. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 500 ασθενείς.

  Το Παιδοκαρδιολογικό Ιατρείο και Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στα πρωινά Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Wavre Τα ραντεβού κλείνονται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου στο 2441351555, Δευτέρα με Παρασκευή 7πμ – 3μμ.

  in Δελτία Τύπου Read more...
 • ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Δ.ΙΕΚ

  diek-ypourgeio-ygeiasΕγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ του ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για την εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022
  Σε εφαρμογή της Γ6α/Γ.Π.33368/27-5-2021 ΑΠΟΦΑΣΗΣ(ΦΕΚ 2426 / τ.Β/ 7-6-2021) ενημερώνουμε:
  Α. Την έναρξη εγγραφών στο Α εξάμηνο της ειδικότητας «ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ» – Από το σύνολο των μαθητών που θα εγγραφούν, στην παρούσα ειδικότητα, οι 18 θέσεις δύναται να καλυφθούν και με τη διαδικασία «Mηχανογραφικό εισαγωγής στα ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπ. Υγείας» από συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
  Β. Την έναρξη εγγραφών-κατατάξεων στο Γ' εξάμηνο στην ειδικότητα: «ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ» σπουδαστών που έχουν κατοχυρώσει τα αντίστοιχα Α και Β εξάμηνα σε άλλο ΙΕΚ συναφείς ειδικότητες
  Γ. Η φοίτηση στο ΔΙΕΚ παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ
  Δ. Κατόπιν πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ αποκτούν, επιπέδου 5 ,πτυχίο.
  • Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής εκπαίδευσης καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων:
  1.Απολυτήριο ΓΕΛ ή εξατάξιου Γυμνασίου.
  2. .Απολυτήριο ΕΠΑΛ - ΤΕΛ
  3. .Απολυτήριο ΤΕΕ Β ΚΥΚΛΟΥ
  • Τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων και τα δικαιολογητικά εγγραφής προβλέπονται στο αρθρο12 παρ.5,6 της υπ' άριθμ. 5954/2014 απόφαση του Υ.Π.Θ. (ΦΕΚ1807 /Τ.Β.) και Ν.4763 (ΦΕΚ254/τ.Α/21-12-2020).
  Τα μόρια ανακοινώνονται πριν την έκδοση αποτελεσμάτων. Έχουν δικαίωμα ένστασης ,ο κάθε υποψήφιος καταρτιζόμενος, και υποβάλλεται εντός 3 μέρες από την ανακοίνωση των μορίων και εξετάζονται από τριμελής επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ του Νοσοκομείου μας.
  • Παρέχεται αναβολή στράτευσης
  • Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
  • Η Φοίτηση είναι καθημερινή πρωινή.
  • Δυνατότητα σύγχρονης εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης όταν απαιτείται.
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ : Από 1 εως και 10 Σεπτεμβρίου 2021

  in Δελτία Τύπου Read more...
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πανηγυρικός λόγος για την 25η Μαρτίου 1821

  hellas paint

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πανηγυρικός λόγος για την 25η Μαρτίου 1821

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» (1858), Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα, Ελλάδα.
  Πίνακας του Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη, που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1858. Ανήκει στην συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης. Πρόκειται για έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού απεικονίζει την Ελλάδα με τη μορφή νέας στεφανωμένης γυναίκας, ενδεδυμένης αρχαιοπρεπώς, εν μέσω αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, να έχει σπάσει τις αλυσίδες της σκλαβιάς από τα πόδια της.

  in Δελτία Τύπου
 • ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Ι.Ε.Κ.

  diek-ypourgeio-ygeias conoscere giapponesi online ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

  Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κάνει γνωστό ότι κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020 θα λειτουργήσει με δυο ειδικότητες Βοηθός Νοσηλευτικής: 1)Γενικής Νοσηλείας, 2) Τραυματολογίας και προκειμένου να προβεί στην εγγραφή καταρτιζόμενων στο χειμερινό εξάμηνο 2019Β .
  les rencontres d arles the international photography festival ΚΑΛΕΙ
  Τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά στην γραμματεία του Δ. ΙΕΚ Γ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , ΙΟΥΛΙΟ- ΑΥΓΟΥΣΤΟ στις ημερομηνίες που εφημερεύει, 11/7,25/7,8 /8,22/8 /2019 και από 2/9 -16/9/2019. Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8π.μ - 2μ.μ

  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΙΕΚ

  in Δελτία Τύπου Read more...