ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Δ. Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος τέλεσε τον Αγιασμό με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος Δ. Ι.Ε.Κ. “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας “ του Γ. Ν. Καρδίτσας.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για όλους μας η τέλεση του Αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο. Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν η Διοικητής του Γ. Ν. Καρδίτσας κ. Δάλλα Κωνσταντία και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Παπαδοπούλου Σταυρούλα.

Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την Ίδρυση του Δ. Ι.Ε.Κ. και ταυτόχρονα επεσήμανε την αξία της ύπαρξης ενός τέτοιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης για το κοινωνικό σύνολο της πόλης μας. Επίσης εξύμνησε το έργο του Β. Νοσηλευτή /τριας τονίζοντας ιδιαίτερα τη στενή του αλληλεξάρτηση με έννοιες όπως Αγάπη, Φροντίδα, Υποστήριξη και Συμπαράσταση. Ευχήθηκε οι σπουδαστές να έχουν ένα Διδακτικό Έτος βασιζόμενο στη συνεργασία, στο σεβασμό και στη ψυχική δύναμη.

Η Διοικήτρια αφού ευχαρίστησε θερμά το Σεβασμιότατο για την παρουσία του, ευχήθηκε στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό καλή δύναμη και στους καταρτιζόμενους να αποκτήσουν γνώσεις και αρχές στοχεύοντας πάντα στην ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών.

Ιδιαίτερη χαρά έδωσε η εκδήλωση αγάπης από το Σεβασμιότατο, προσφέροντας ως ευλογία μια “Καινή Διαθήκη” σε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και μία εικόνα του “Αγίου Λουκά” του Ιατρού προς προστασία όλων.