• ΤΡΑΥΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με τη μέθοδο EMDR

  Tί είναι το EMDR; ( Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία μέσω οφθαλμικών Κινήσεων );

  Tραυματοθεραπεία συμπεριλαμβάνει όλες τις εξειδικευμένες θεραπευτικές μεθόδους που στοχεύουν στη βοήθεια ανθρώπων που έχουν βιώσει  τραυματικές ή πολύ στρεσσογόνες εμπειρίες. Η Τραυματοθεραπεία μας βοηθά να επεξεργαστούμε τις τραυματικές εμπειρίες με τέτοιο τρόπο, ώστε όλες οι ικανότητες και τα χαρίσματά μας να αναπτυχθούν, χωρίς να εμποδίζονται από φόβους ή συναισθήματα ανημπόριας. Το τραυματικό γεγονός καθεαυτό παραμένει κομμάτι της προσωπικής μας ιστορίας. Μπορεί όμως να αποκτήσει νόημα και θέση μέσα στο σύνολο των εμπειριών μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γινόμαστε ωριμότεροι, πιο πλούσιοι σε δυνατότητες αντίληψης, αίσθησης και δράσης στο παρόν και στο μέλλον.

  Written on Thursday, 08 February 2018 00:00 in Επιστημονικά Άρθρα Read more...
 • ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Τι είναι τραύμα;

  Τραύμα είναι μια δυσάρεστη κατάσταση στην οποία ένα άτομο αισθάνεται ότι απειλείται σοβαρά, σε συναισθηματικό, ψυχολογικό ή σωματικό επίπεδο. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν ένα τραυματικό γεγονός σε κάποια φάση της ζωής τους, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, κακοποίηση ή παραμέληση, ξαφνικό θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, βιασμό, μια βίαιη εγκληματική πράξη, έκθεση στη βία του πολέμου ή μια φυσική καταστροφή. Τραύμα δημιουργείται κι όταν το άτομο δεν βιώνει το ίδιο το γεγονός αλλά είναι μάρτυρας του γεγονότος ή πληροφορείται πως ένας δικός του υπέστη το γεγονός ή όταν βιώνει κατ΄ επανάληψη και με ακραίο τρόπο τις συνέπειες γεγονότων (π.χ. διασώστες σε σεισμούς, πολέμους κλπ). Η εμπειρία του γεγονότος συνοδεύεται από ένα αίσθημα ανημποριάς, ανικανότητας να αντιμετωπίσει τα έντονα συναισθήματα και το κατακλυσμιαίο άγχος.

  Written on Tuesday, 24 October 2017 00:00 in Επιστημονικά Άρθρα Read more...
 • Η ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ

  Στη σύγχρονη εποχή, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων μέσω της γραφής. Ωστόσο, παρά την αυξημένη χρήση των υπολογιστών, η δεξιότητα της γραφής παραμένει σημαντική στην εκπαίδευση ,στην εργασία και στην καθημερινή ζωή.

  Written on Tuesday, 06 October 2015 00:00 in Επιστημονικά Άρθρα Read more...
 • ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

  ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

  Ορόσημα στην ανάπτυξη κατά τα πρώτα δυο χρόνια.

  Το μωρό σας είναι σε θέση να επικοινωνήσει μαζί σας πολύ πριν πει την πρώτη του λεξούλα. Ένα μωρό κλαίει, γελάει και ανταποκρίνεται σε σας γενικότερα για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ανάγκες του. Τα παιδιά αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς αλλά συνήθως είναι σε θέση να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένες ηλικίες. Τα ακόλουθα αποτελούν γενικά αναπτυξιακά ορόσημα, είναι όμως απλώς ένας οδηγός για τη γλωσσική καθυστέρηση και για όποια απορία και ανησυχία έχετε για την ανάπτυξη του μωρού σας, απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας- όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Ακόμα και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις σε κάποια αναπτυξιακά χαρακτηριστικά η άμεση παρέμβαση μπορεί να προκαλέσει αξιοσημείωτη διαφορά.

  Written on Friday, 02 October 2015 00:00 in Επιστημονικά Άρθρα Read more...
 • ΜΕΣΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ

  “Εδώ και περίπου δύο χρόνια η Tετάρτη είναι η σταθερή μέρα για ένα τετ-α-τετ με τη μητέρα μου. Όχι στο σπίτι, έξω, με τον καπουτσίνο μας, εκείνη πάντα πασπαλισμένο με σοκολάτα, εγώ με κανέλα, είναι η ώρα η δική μας, ο ζωτικός χρόνος της σχέσης μας, η ώρα για αναμόχλευση αναμνήσεων, χαριτωμένη (ή και πικρότατη) γκρίνια για τα της καθημερινότητας, ανταλλαγή «συνταγών» μητρότητας (της δικής μου και της δικής της). Είναι ο μοναδικός αποκλειστικός χρόνος που της αφιερώνω. Δεν το κάνω για εκείνη, το κάνω για εμένα”.

  Πόσοι άραγε από μας έχουν καταφέρει να πιουν τον παραπάνω καφέ με τους γονείς τους; Να τους αφιερώσουν λίγο ουσιαστικό χρόνο, να τους ακούσουν πραγματικά, να μάθουν πράγματα από την οικογενειακή ιστορία και να καταλάβουν έτσι καλύτερα και τον εαυτό τους;

  Written on Thursday, 01 October 2015 00:00 in Επιστημονικά Άρθρα Read more...

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Κατάσταση εφημεριών Φαρμακείων Καρδίτσας

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 08:30-14:00 & 17:30-20:30
Ωράριο Επικουρικών Σαββάτου: 8:30-13:30
 

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση Α3α/οικ.23.12.2016 συντάσσεται Λίστα Χειρουργείων .

 Ορισμός των κατηγοριών των χειρουργικών επεμβάσεων, με βάση την εκτιμώμενη δυνατότητα χρόνου αναμονής

1 —> Περιστατικά που έχουν γρήγορη εξέλιξη και η καθυστέρηση επηρεάζει το αποτέλεσμα —> Μέχρι 2 εβδομάδες
2 —> Περιστατικά με δυνητικά γρήγορη εξέλιξη και η καθυστέρηση μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα —> 3-6 εβδομάδες
3 —> Περιστατικά με έντονα συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη —> 7-12 εβδομάδες
4 —> Περιστατικά με ήπια/μέτρια συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη —> 12-24 εβδομάδες
5 —> Περιστατικά χωρίς συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη —> 24 εβδομάδες και πάνω

 * Οι ασθενείς που θεωρούν ότι παραβιάζεται η σειρά προτεραιότητας μπορούν να υποβάλλουν καταγγελία στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών υπηρεσιών υγείας του σχετικού νοσοκομείου.

 

Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να πείτε ΑΝΤΙΟ στο ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Είτε είναι η πρώτη φορά που προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα είτε έχετε προσπαθήσει πολλές φορές προηγουμένως, μπορείτε να το επιτύχετε με την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη.

Απευθυνθείτε:

Στο εξωτερικό ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ημέρες Λειτουργίας: Τετάρτη

΄Ωρες Λειτουργίας : 10.30-12.30

Τηλ. Επικοινωνίας: 2441351215

Εάν επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος τηλεφωνήστε στο 1535(πανελλαδική γραμμή)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 24413-51517
FAX: 24410-26313
E-MAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
ΘΕΣΗ: ισόγειο (εξωτερικά ιατρεία)

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 07:00 - 15:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Κοινωνικοί Λειτουργοί

   Το Τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι αυτοτελές γραφείο και ανήκει στη Ιατρική Υπηρεσία. .Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου είναι στελεχωμένη με (3) Κοινωνικούς Λειτουργούς. Καλύπτει τις κοινωνικές και υποστηρικτικές ανάγκες των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και των οικογενειών  τους ή των ατόμων που απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία.


Προσφερόμενο έργο των Κοινωνικών Λειτουργών :

  •       Συμβάλουν στο διαγνωστικό και θεραπευτικό έργο των γιατρών . Διερευνούν τις συναισθηματικές ,κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους της κατάστασης του ασθενή , και δίνουν στο γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μια πληρέστερη εικόνα για τον ασθενή.
  •        Προετοιμάζουν τον ασθενή για την παραδοχή της ασθένειάς του και της αναγκαιότητας των μέτρων θεραπείας που πρέπει να ληφθούν.
  •        Προσεγγίζουν την οικογένεια για την αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων που απορρέουν από την ασθένεια.
  •        Διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ της οικογένειας και του ασθενή.        
  •        Βοηθούν στη διασύνδεση μεταξύ τμημάτων και υπηρεσιών του Νοσοκομείου προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία του ασθενή .
  •        Στηρίζουν ψυχοκοινωνικά τον ασθενή και το περιβάλλον του.
  •        Ενημερώνουν σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ασθενή και βοηθούν στην αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου
  •        Προετοιμάζουν την έξοδο από το Νοσοκομείο, την αποκατάσταση και επανασύνδεση με την κοινότητα.
  •        Παρέχουν πληροφορίες και Παραπέμπουν τους συγγενείς ή τον ίδιο τον ασθενή σε πηγές βοήθειας μέσα στην κοινότητα.
  •        Δραστηριοποιούν την Κοινότητα , όπου ανήκει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα για την επίτευξη των σκοπών του.
  •        Οργανώνουν και αξιοποιούν την εθελοντική προσφορά.

Χώροι εργασίας: Κλινικές-Εξωτερικά Ιατρεία-Τ.Ε.Π.