Δελτία Τύπου

 • Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Δελτίο Τυπου

  nursday2Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας οφείλει να τιμήσει το νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και προσφέρει την φροντίδα του σε όλους όσους την έχουν ανάγκη  κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

  Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτών. Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) για το 2018 επέλεξε το εξής μήνυμα

  follow site «Η Νοσηλευτική ως ηγετική φωνή: Η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

  in Δελτία Τύπου Read more...
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ 2018

  imagesΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφιέρωσε την 5η Μαΐου 2018, ήδη θεσμοθετημένη ως Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των χεριών, στην Πρόληψη της Σήψης. Οι λοιμώξεις σχετίζονται με την ιατρονοσηλευτική φροντίδα αποτελώντας βασικό αίτιο της σήψης ή προκαλούνται από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια. Πλήττουν συχνότερα ευπαθείς ομάδες οι οποίες τελικά αναζητούν και τη χρήση δευτεροβάθμιας φροντίδας. Ως εκ τούτου, σημαντικότερα μέτρα πρόληψης για τη σήψη χαρακτηρίζονται τα παρακάτω, τα οποία στοχεύουν στην αποτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων και στον περιορισμό διασποράς μικροβιακής αντοχής.
  • Η υγιεινή των χεριών, ανακόπτει τον κύκλο διασποράς στο νοσοκομειακό περιβάλλον και την ταυτόχρονη επιμόλυνση των άψυχων επιφανειών και του ιατρικού εξοπλισμού.
  • Η πρόληψη του αποικισμού του ασθενούς από νοσοκομειακά παθογόνα και πολυανθεκτικά βακτήρια η οποία προηγείται της λοίμωξης. Οι αποικισμένοι ασυμπτωματικοί ασθενείς αποτελούν δυνητική πηγή διασποράς των παθογόνων μικροοργανισμών.
  • Η βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας του ασθενούς με παρεμβατικούς χειρισμούς οι οποίοι μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο λοίμωξης .

  in Δελτία Τύπου Read more...
 • ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
  in Δελτία Τύπου
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

  mtn http://irvat.org/mobilitaet.html Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας με την http://thesportsinjuryclinic.org/?author=15 Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και σε συνεργασία με το τμήμα profitable binary options signals Επισκεπτριών Υγείας διοργανώνουν την Πέμπτη 8/3/2018 εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού και της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
  Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τη σπουδαιότητα της πρόληψης & προαγωγής της υγείας των νεφρών, τις αιτίες πρόκλησης της νόσου και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της με έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία.
  trader24 Την Πέμπτη θα βρίσκεται περίπτερο στο χώρο της κεντρικής πλατείας με ομάδα ενημέρωσης του Γ.Ν .Καρδίτσας από τις 8:30 - 13:30.

  binary option signal Ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας

  enter Βάιος Χ. Βαρελάς

  in Δελτία Τύπου
 • Δελτίο Τύπου - Αιμοδοσία

  Σας κάνουμε γνωστό ότι από την 21-12-2017 με απόφασή του, το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (Ε.ΚΕ.Α) - για την ασφάλεια του αίματος έναντι του πλασμώδιου  της ελονοσίας - προχώρησε σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ των κατοίκων της πόλης της Καρδίτσας και των όμορων περιοχών.

  Όπως μας διαβεβαίωσαν η αναπλήρωση των αναγκαίων μονάδων αίματος θα γίνεται από το Ε.ΚΕ.Α.

  Η αιμοδοσία στις υπόλοιπες Δημοτικές ενότητες του Ν. Καρδίτσας θα διεξάγεται κανονικά.

  in Δελτία Τύπου